wtorek, 16 września 2014

Kasza jaglana zapiekana z jabłkiem i siekanymi migdałami

Składniki (ilość składników możecie dodać wedle uznania):

* 70g kaszy jaglanej
* 100g  mleko
* około 150g wody
* 10g siekanych migdałów (ja wrzuciłam na chwilę do malaksera)
* 200g jabłka
* 20g syropu daktylowego / miodu / ksylitolu czy czym tam słodzicie. Ja miałam syrop daktylowy :)
* cynamon

Kaszę gotujemy z mlekiem, wodą i szczyptą soli. Gdy wchłonie wodę, dodajemy migdały i syrop / miód.
Jabłko wrzucamy do malaksera (można tarkować albo pokroić w księżyce, ja poszłam na łatwiznę :p). Po zmiksowaniu dodajemy cynamonu.
W naczyniu żaroodpornym układamy część kaszy, zakrywamy jabłkiem i przykrywamy resztą kaszy.
180 stopni, 30 min (ja trzymałam krócej ale tylko dlatego, że nie mogłam się doczekać hihi).

Coś wspaniałego!




3 komentarze:

  1. Hej :)
    Nominuję Cię do Versatile Blogger Award :) Jeśli chcesz wziąć udział to zapraszam do siebie ;)
    http://www.3stepstohealth.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka!
    Do październikowego wyzwania podlinkować cię jako FB czy blog?

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę koniecznie spróbować zrobić coś z kaszy jaglanej, tyle już widziałam przepisów, a jakoś nie mogę się zmotywować. Jak znajdę chwilę w weekend to na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń